KUNZfetti

KUNZfetti Is het tweede concept van, voor en door kunstenaars, dat in het leven geroepen werd omdat wij geloven in delen van wat je hebt. In 2010 zijn wij gestart met de voorbereidingen van het KUNZfetti concept. KUNZfetti biedt grensoverschrijdende podia aan ondernemende kunstenaars. In 2012 startte de éérste try-out xpo KUNZfetti in een leeg staande hal van 1200 m2 op het oude Philips terrein in Sittard. Het multi-disciplinaire initiatief bleek een succes voor de beeldend kunstenaars, muzikanten en schrijvers. In 2014 turnden we een andere lege hal op hetzelfde oud Philips terrein om in een 3000 m2 Palazzo del Arte. Vier dagen bruiste het op het oude Philips terrein. Kunstenaars, designers, muzikanten en schrijvers mochten een internationaal publiek ontmoeten. En in 2015 bouwden we met het hele team twee hallen van maar liefst 3700 m2 om tot een vierdaagse xpo KUNZfetti, met ook deze keer weer voor het talrijke publiek een zeer diverse en eigenzinnige collectie Hedendaagse Kunst, concerten en voordrachten van schrijvers en dichters.

Sinds 2023 is er in Heerlen, bij BERDEN UpStairs op de 4de etage een permanente KUNZfetti ARTwall ingericht. In wisselende Kunst-collecties worden werken van de kunstenaars van atelier L2 art+design geëxposeerd samen met werken van collega-kunstenaars met diverse disciplines.

Wil je op de hoogte blijven van ons programma, of heb jij interesse om jouw Kunstwerken hier te exposeren, meldt je dan aan via onze e-mail info@KUNZfetti.eu

Naast ons dynamisch atelier blijven wij als culturele ondernemer ook alert op mogelijkheden voor kunstpodia in de Euregio D-NL-B. Hiervoor hebben wij twee internationale art+culture concepten, OVERMUNTHE en KUNZfetti, ontwikkeld.

Ruim baan voor vernieuwende ideeën is en blijft hèt kenmerk van beide eigenzinnige internationale podia. Zolang beide concepten eigenzinnig en vernieuwend blijven en podium bieden voor kunstzinnig en nieuw talent, is het voor ons niet noodzakelijk om mega-grote producties te organiseren. Voor ons is kwaliteit belangrijker dan omvang. De tegenwoordige concepten OVERMUNTHE en KUNZfetti zijn veelal van bescheidener aard en worden met enige regelmaat  in de Euregio D-NL-B georganiseerd.

OVERMUNTHE

1989 OVERMUNTHE is het oudste concept en dateert uit 1989. Leo Klein richtte in dat jaar Stichting Kunstenaarscollectief OVERMUNTHE op en organiseerde met een aantal bevriende kunstenaars een multidisciplinair podium in de TERPKERK te Urmond NL. Het grote aantal bezoekers uit de grensregio was de toenmalige wethouder van cultuur Jack Meijers niet ontgaan en hij nodigde Leo Klein uit om de Culturele Commissie Stein te komen versterken. Van 1990 tot 2016 coördineerde Leo Klein als curator bij de Culturele Commissie de jaarlijkse Kunstmanifestatie OVERMUNTHE. In de loop der jaren is dit podium in de TERPKERK te Urmond NL voor kunstenaars, schrijvers, filmmakers en muzikanten uitgegroeid tot een eigenzinnig multidisciplinair podium voor beeldende kunst in de Euregio D-NL-B. Een unieke manier om het publiek kennis te laten maken met de boodschap van de makers van Kunst…
Na wat in 2016 een situatie van incompatibilité d’humeur genoemd kan worden met de toenmalige CWS-voorzitter werd Kunstmanifestatie OVERMUNTHE, het geesteskind van initiatiefnemer Leo Klein, ondergebracht bij de culturele onderneming atelier L2 art+design v.o.f. te Eygelshoven.
Met OVERMUNTHE 2.0 in 2017 werd dit bijzondere concept op authentieke wijze én op eigen kracht voortgezet…
Kunstmanifestatie OVERMUNTHE is en blijft een open podium voor de parels uit de regio. Een kleine groep beeldend kunstenaars staat met hun werken centraal en wordt omgeven door literaire en muzikale uitvoeringen…