Home
Home-NL atelier L2 art+design Kunstgalerie Masterclass Artsupplies Culinair Netwerk Publiciteit OVERMUNTHE KUNZfetti
Home Home


Exhibitions 2010-2018

Barcelona - Boedapest - København

London - Malmö - Paris

Vienna - Merano - Prague


Art Fairs 2010-2018

Art Laren - Suëstra Susteren

PAN Amsterdam - CAR Essen

EAF Rotterdam - FAF Amsterdam


ArtGalleries in

The Netherlands

Belgium

Germany

Switzerland

crazy about art, serious about people…

atelier L2 art+design

Leny Franken + Leo Klein

2018-05-20 PRIVACYverklaring L2-AVG.pdf

De kracht van de buurtbewoners ontdekken…


Dat was de opdracht die wij kregen van de gemeente Heerlen. Na een voorstellingsrondje aan alle betrokkenen van de wijk maakten wij de leerlingen van BS St. Paulus groep 7+8 dé architecten van de wijk. Vanuit de thema’s doolhof en labyrint hebben de leerlingen ideeën ontwikkeld en is een basisvorm ontstaan voor het kunstwerk DoLint, lees ONT-Moetings plek. Door het aanbieden van diverse workshops gerelateerd aan de technieken die nodig zijn om het kunstwerk te realiseren krijgt ook de participatie van de buurtbewoners een optimale kans. Het uiteindelijke resultaat is een co-productie van de buurtbewoners waarin veel mensen zich blijvend zullen herkennen.


Het beeld DoLint, Passart Ont-Moetings Plek…

In de kern gaat dit kunstwerk over het conflict tussen twee wereldbeelden:

aan de ene kant is er de onveranderlijke wereld van de materialisatie, de handel en industrie, die naar het lijkt steeds onverschilliger tegenover hogere waarden wordt. Aan de andere kant is er het geloof in een transcendente wereld die een totale verandering belooft van de actuele situatie.

 

Met ons kunstwerk in de buurt Passart willen wij een plek creëren waar men zich even kan terugtrekken, er even verpozen, er zijn, zich even ontdoen van alles wat zogenaamd MOET, Ont-Moeten.

Een ontmoeting met zichzelf…


DoLint is nooit af…

Elke bezoeker kan zich verbinden met DoLint door er een hangslot aan te bevestigen. Het slot is de metafoor voor het eigen lot van de bezoeker. De bezoeker moet vooral de sleutel mee naar huis nemen. Zo blijft de bezoeker manager van zijn eigen lot…


Leny Franken + Leo Klein

DoLint  CommunityArt  PassArt

DoLint